Mijn polenta pannenkoek is eigenlijk een combinatie tussen een omelet en een pannenkoek. Ik ben meestal erg lui als ik thuiskom van mijn studie en het komt vaak voor dat ik 2 stuks fruit en een bakje hüttenkase naar binnen werk als avondeten. Gelukkig ben ik er goed in om gedurende dag mezelf vol genoeg te proppen met koolhydraten dus een echt groot maal heb ik ook niet nodig.
Deze pannenkoek is snel om te maken (zelfs om mijn vervloekte 2pits elektrisch kookplaatje), vult, en geeft je een goede portie van je dagelijkse groenten.
Wat heb je nodig:
-80 gram ongekookte polenta
-200ml (vegetarische) bouillon
-1 kleine ui
-1 kleine courgette
-1 groot ei
(eventueel gebakken spekjes)
Deze pannenkoek is snel om te maken (zelfs om mijn vervloekte 2pits elektrisch kookplaatje), vult, en geeft je een goede portie van je dagelijkse groenten.
Wat heb je nodig:
-80 gram ongekookte polenta
-200ml (vegetarische) bouillon
-1 kleine ui
-1 kleine courgette
-1 groot ei
(eventueel gebakken spekjes)
Eigenlijk ben ik niet zo van het vleeseten, maar mijn huisgenote ging het niet meer gebruiken, en ik heb er een hekel aan om eten weg te gooien.
Dus, begin met het uitbakken van de spekjes. (hoe lager het vuur, hoe langer het duurt, maar hoe lekkerder ze worden uitgebakken)
Zet ondertussen water op met een half bouillonblokje voor de polenta, als het water kookt, gooi de polenta erin en zet het vuur uit.
Snijd daarna de courgette in plakjes. Ik haal meestal mijn courgettes bij de markt, ze zijn dan een stukje kleiner waardoor ik ze met mijn dunschiller makkelijk in plakjes kan snijden. Een ander voordeel is dat ze meestal de helft van de prijs zijn als in de supermarkt.
Bak de courgette ook eventjes mee met de spekjes en de ui, totdat de courgette een beetje slap wordt.
Voeg het ei toe

Verdeel het gelijkmatig in een koekepan, en bakken maar op laag vuur!
Aangezien de pannenkoek erg dik is, is het verstandig om het 10 minutes met een deksel erop te laten garen.
Serveer met wat tomaatjes (en crème fraîche, wist je al dat ik verslaafd ben aan crème fraîche?)
En als je echt lekker wannabe food wil stylen, kan je er net zoals ik wat verse basilicum blaadjes op gooien. (Hoe houd ik die plantjes uit de supermarkt goed trouwens?! Ze gaan altijd na een week of 3 dood...)
Eet smakelijk!
En als je echt lekker wannabe food wil stylen, kan je er net zoals ik wat verse basilicum blaadjes op gooien. (Hoe houd ik die plantjes uit de supermarkt goed trouwens?! Ze gaan altijd na een week of 3 dood...)
Eet smakelijk!







Geen opmerkingen:
Een reactie posten